Growth Marketing Trainee (stage)

Solliciteer nu

Growth Marketing Trainee (stage)

Bij Unmuted zijn we op zoek naar een Growth Marketing Trainee (stagiair/e) om ons team per 1 september 2023 (of eerder) te komen versterken.

Full-time · Unmuted HQ

Over de rol

Als Growth Marketing Trainee ga je alles leren over marketing, tools, tactieken en meer. Je gaat samenwerken met collega's die jou meenemen bij het bedenken en uitvoeren van experimenten en succesvolle marketingcampagnes. In dit proces zal je veel waarde toevoegen door verschillende werkzaamheden op te pakken en contact met klanten te onderhouden. 

Daarnaast krijg je ook de kans om marketingactiviteiten voor Unmuted zelf te bedenken en tot uitvoering te brengen. Denk aan het maken van geschreven content, het verbeteren van de website, het maken en plaatsen van LinkedIn posts, het promoten van onze webinars en creatieve experimenten bedenken.

Deze stageplek is geschikt voor derde- en vierdejaars studenten.

Over ons

Van oudsher kleeft er een ‘saai gevoel’ aan B2B, en dat willen wij doorbreken met een nieuw geluid. Met een gepassioneerd team pionieren we bij Unmuted elke dag om het nieuwe B2B marketing playbook in Nederland te ontwikkelen. Zodat wij voorloper worden in Europa wanneer het gaat om moderne, waardevolle B2B marketing.

Omdat de verkoopcyclus in B2B nou eenmaal lang is (gemiddeld 192 dagen) hebben we een uniek 12-maanden programma ontwikkeld genaamd The Growth Program. Tijdens dit procesgedreven traject worden continu experimenten uitgevoerd en gevalideerd. Wanneer we kunnen aantonen dat iets herhaalbaar werkt, dan maken we er een zogeheten playbook van. Die playbooks delen we weer met al onze klanten zodat zij hier allemaal van profiteren.

We werken voor verschillende start-ups en scale-ups. Het zijn allemaal bedrijven die een software dienst (SaaS) hebben ontwikkeld waar ze een duidelijk bedrijfsprobleem mee oplossen.

Over jou

Je hebt een studieachtergrond in communicatie, marketing, media, design of totaal iets anders; als je marketing maar interessant vindt en er enthousiast over kunt praten.

Heb je in het verleden iets met marketing gedaan? Een actie opgezet? Een website gemaakt? Dat is allemaal relevant en zijn we erg benieuwd naar.

Je spreekt vloeiend Nederlands, en Engels, en vindt het tof om met mensen te werken, hun mening te begrijpen en waar nodig hen te overtuigen van jouw ideeën. 

Je gaat procesmatig te werk, je bent leergierig en ondernemend. 

Als Growth Marketing Trainee is het belangrijk dat je brede interesse hebt in het (online) marketinglandschap. Hieronder een overzicht van gebieden waar je mee aan de slag zult gaan:

 • Advertising - van LinkedIn Ads tot Google Ads, en misschien ook wel Reddit? 
 • Copywriting - leer goede headlines schrijven, social media posts, nieuwsbrieven, en meer
 • Automation - gebruik tools als Hubspot, Zapier en VEED
 • Analytics - je leert de basis kennen
 • Design - ontdek wat er mogelijk is met design programma's als Figma en verbeter je visuele skills
 • Pages - het toevoegen van content en pagina's aan websites moet ook gebeuren
 • Tools - probeer ze allemaal

Jouw week

Aan het begin van de week starten we met de Client Weekly. Tijdens deze tactische vergadering bespreken we de lopende projecten en bepalen we de focus per klant.

Dagelijks analyseer je de resultaten van actieve campagnes, schakel je met het team, stel je plannen op samen met de Growth Marketing Managers en ga je aan de slag met projecten voor klanten.

Als je op kantoor werkt dan lunchen we rond 12:00 en daar nemen we goed de tijd voor. Even buiten wandelen na de lunch? Alleen maar goed. Meestal zit je tegen 13:00 weer achter je bureau.

Op vrijdag stoppen we vaak wat eerder met werk. Als je er zin in hebt, kun je met collega's nog wat drinken bij ons op kantoor of in een kroegje in de buurt. Maar ga gerust naar huis en begin je weekend hoe je dat wilt.

Ook inbegrepen

Werken bij Unmuted is heel veel nieuwe dingen leren, werken met leuke collega's, successen delen, goed in je vel zitten en met een glimlach aan je werkdag starten (en ook weer met een glimlach afsluiten).

 • Werken voor diverse grote en kleine bedrijven
 • Flexibiliteit en plezier tijdens werk
 • Geen Slack of mail na je werk
 • Veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling
 • Creatieve vrijheid om nieuwe dingen te testen en leren
 • Alles leren over marketing via de interne Growth Academy
 • Goed stagevergoeding, omdat je het waard bent
 • Groot scherm, goede werkplek (neem je eigen laptop mee)
 • Er is elke dag lunch op kantoor
 • We organiseren elk kwartaal een leuke activiteit met het team
 • Rond de kerstperiode sluiten we het bedrijf nog een paar extra dagen

Impact op jouw carrière

Je bent omringd door de slimste B2B marketing experts, van advertising tot copywriting, van design tot het gebruik van no-code tools. Elke dag gaat het over marketing, nieuwe tactieken, vette campagnes, en meer. Dit zorgt ervoor dat je binnen no-time tot de top 1% B2B marketing professionals uit Nederland zult behoren. Dat is iets waar je waarschijnlijk de rest van je leven profijt van zult hebben.

Ook stimuleren we het opbouwen van een personal brand. Of je dat nou doet in de context van je werk bij Unmuted, of je eigen interessegebied; dat maakt ons niet uit. Check anders even deze screenshots van LinkedIn posts van (jouw toekomstige) collega’s!

PS (attention please)

We zijn nu zo'n 2,5 jaar onderweg en de groei zit er flink in. We zijn bezig om onze toekomst vorm te geven en daar kan jij een fundamentele rol in spelen. Nu is het moment om in te stappen zodat je straks 'er vroeg bij was'. Zero to one is gedaan, nu van one to one hundred 🚀

Solliciteren?

Wil je ons team komen versterken als Growth Marketing Trainee? Kun je op 1 september 2023 (of eerder) beginnen met stage? Dan horen we graag voor 20 mei van je. Klik op onderstaande button, vul een paar korte vragen in en laat je LinkedIn profiel achter.