Video Content Creator

Solliciteer nu

Video Content Creator

Bij Unmuted zijn we op zoek naar een Video Content Creator om ons team te komen versterken.

Full-time · Unmuted HQ

Over de rol

Als Video Content Creator ga je aan de slag met de uitvoering van een aantal van onze unieke B2B marketing playbooks. Daarnaast ben je als creatieveling continu op zoek naar manieren om de verhalen en proposities van onze klanten vast te leggen op beeld.

Over ons

Van oudsher kleeft er een ‘saai gevoel’ aan B2B, en dat willen wij doorbreken met een nieuw geluid. Met een gepassioneerd team pionieren we bij Unmuted elke dag om het nieuwe B2B marketing playbook in Nederland te ontwikkelen. Zodat wij voorloper worden in Europa wanneer het gaat om moderne, waardevolle B2B marketing.

Omdat de verkoopcyclus in B2B nou eenmaal lang is (gemiddeld 192 dagen) hebben we een uniek 12-maanden programma ontwikkeld genaamd The Growth Program. Tijdens dit procesgedreven traject worden continu experimenten uitgevoerd en gevalideerd. Wanneer we kunnen aantonen dat iets herhaalbaar werkt, dan maken we er een zogeheten playbook van. Die playbooks delen we weer met al onze klanten zodat zij hier allemaal van profiteren.

We werken voor verschillende start-ups en scale-ups. Het zijn allemaal bedrijven die een software dienst (SaaS) hebben ontwikkeld waar ze een duidelijk bedrijfsprobleem mee oplossen.

Over jou

Je hebt ervaring met het maken van video. Hoeveel ervaring? Tja, dat maakt ons niet eens zo veel uit. Aanstormend talent, jaren ervaring of er iets tussenin. Als je maar een passie hebt voor video creatie en bewerking, goed met mensen kunt werken en altijd wilt blijven leren.

Als Video Content Creator is het wel handig als je kennis hebt van:

 • Camera's - oké, dit zetten we er ook gewoon op, even warm worden
 • Verlichting - jij kan overal, met en zonder lampen, de ideale sfeer creëeren 
 • Concepten & scripts - je hebt snel een beeld in je hoofd, een richting voor de video die je wilt gaan maken
 • Tools - editing, AI, ondertiteling, after effects, snippets

Goed om te weten: je hoeft niet een specialist te zijn op al deze gebieden maar we verwachten wel dat je de basis kent. 

Jouw werkweek

Aan het begin van de week starten we met de Client Weekly. Tijdens deze tactische vergadering bespreken we de lopende projecten en bepalen we de focus per klant.

Dagelijks ben je bezig met het voorbereiden van video shoots, ga je langs onze klanten en ben je bezig met de nabewerking.

Je werkt in het Content Creation team, wat bestaat uit een Head of Content Marketing (Jonas van de Poel), Content Marketing Manager (Meisoen van Bol-Es) en een Designer & Webflow Expert (Jesper Kollau). 

Als je op kantoor werkt dan lunchen we rond 12:00 en daar nemen we goed de tijd voor. Even buiten wandelen na de lunch? Alleen maar goed. Meestal zit je tegen 13:00 weer achter je bureau.

Werk je vanuit huis dan kan je je eigen tijden flexibel indelen, zolang er maar voldoende overlap zit met een 'reguliere' werkweek en je bij de dagstart aanwezig kunt zijn.

Op vrijdag stoppen we vaak wat eerder met werk. Als je er zin in hebt, kun je met collega's nog wat drinken bij ons op kantoor of in een kroegje in de buurt. Maar ga gerust naar huis en begin je weekend hoe jij dat wilt.

Ook inbegrepen

Werken bij Unmuted is heel veel nieuwe dingen leren, werken met leuke collega's, successen delen, goed in je vel zitten en met een glimlach aan je werkdag starten (en ook weer met een glimlach afsluiten).

 • Werken voor diverse grote en kleine bedrijven
 • Flexibiliteit en plezier tijdens werk
 • Geen Slack of mail na je werk
 • Veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling
 • Creatieve vrijheid om nieuwe dingen te testen en leren
 • Alles leren over marketing via de interne Growth Academy
 • Goed salaris, omdat je het waard bent
 • Mogelijkheid tot winstdeling
 • Apple tech, groot scherm, goede werkplek
 • Er is elke dag lunch op kantoor
 • We organiseren elk kwartaal een leuke activiteit met het team
 • Rond de kerstperiode sluiten we het bedrijf nog een paar extra dagen

Impact op jouw carrière

Je bent omringd door de slimste B2B marketing experts, van advertising tot copywriting, van design tot het gebruik van no-code tools. Elke dag gaat het over marketing, nieuwe tactieken, vette campagnes, en meer. Dit zorgt ervoor dat je binnen no-time tot de top 1% B2B marketing professionals uit Nederland zult behoren. Dat is iets waar je waarschijnlijk de rest van je leven profijt van zult hebben.

Ook stimuleren we het opbouwen van een personal brand. Of je dat nou doet in de context van je werk bij Unmuted, of je eigen interessegebied; dat maakt ons niet uit. Check anders even deze screenshots van LinkedIn posts van (jouw toekomstige) collega’s!

PS (attention please)

We zijn nu zo'n 2,5 jaar onderweg en de groei zit er flink in. We zijn bezig om onze toekomst vorm te geven en daar kan jij een fundamentele rol in spelen. Nu is het moment om in te stappen zodat je straks 'er vroeg bij was'. Zero to one is gedaan, nu van one to one hundred 🚀

Solliciteren?

Wil je ons team komen versterken als Video Content Creator? Dan horen we graag van je!